
Skive Kommune deltager i Miljøministeriets landsdækkende konkurrence "Danmarks Vildeste Kommune". Konkurrencen er allerede en stor succes med hele 98 tilmeldte kommuner.
Biodiversiteten i Danmark har i mange år været under pres, og det er derfor fantastisk, at hele Danmark nu får ekstra blod på tanden til at gøre forholdene for biodiversiteten bedre.
Her på Skiveegnen løfter vi i flok. Vi arbejder ud fra en RENT LIV-tankegang, hvor vi skaber grøn handling i fællesskaber for en egn i balance.
Vær med til at skabe biodiversitet
Enkelte borgere har allerede "banket på" og vist interesse for at deltage i projektet og de har hejst flaget for at vise engagementet blandt Skiveegnens borgere. Tak for det. Ingen kan alt, men sammen kan vi meget, og det vil netop være i fællesskab, at Skiveegnen skal skabe mere biodiversitet og mere vild natur.
Vi vil derfor opfordre alle på Skiveegnen, som har mulighed for at afsætte lidt jord, uanset om det er i en altankasse, i haven, på fællesarealet, omkring virksomhedsdomicilet eller omkring landejendommen til at skabe rum for mere biodiversitet og vild natur på Skiveegnen.
På kommunens arealer har vi i flere år arbejdet med at skabe mere vild natur. Det arbejde fortsætter vi med, og sammen med jer vil vi i fællesskab skabe små og store grønne oaser, hvor der er plads til liv.
Konkurrencen "Danmarks Vildeste Kommune" løber indtil udgangen af 2022, og i løbet af den tid vil vildmedskiveegnen.dk løbende blive udbygget med, hvad der sker af spændende, grønne tiltag rundt omkring på Skiveegnen.
Fortæl os meget gerne, hvilke indsatser du gør for at skabe mere biodiversitet på
vild@skivekommune.dk
To forskellige tilgange giver mere liv
Mere biodiversitet og mere vild natur – er det ikke det samme? Både ja og nej. Der er en tæt sammenhæng.
Ved at vi som mennesker giver mere plads til vild natur, får vi mere biodiversitet, som det for eksempel er tilfældet i projektet Naturpark Flyndersø - Sønder Lem Vig.
Vi kan dog også skabe mere biodiversitet, der ikke er "rigtig" vild natur, men i stedet noget vi har planlagt. Det gør vi for eksempel, når vi vælger at plante hjemmehørende arter i vores haver og grønne arealer. Vi skaber også plads til mere biodiversitet, når vi vælger at etablere vand i form af spejlbassin, dam eller lignende, eller når vi i stedet for at køre vores grenaffald på genbrugspladsen, beholder det i haven og bruger det til at bygge et kvashegn eller lignende.
Det er sådan set også at skabe mere biodiversitet at plante eller så ikke-hjemmehørende arter, men problemet med dén tilgang er, at det ofte kun skaber føde og ikke leve- og formeringssteder for vores insekter m.m. Men det er meget bedre end fliser eller klippet græs.
Her på vildmedskiveegnen.dk kommer en række forslag til, hvordan vi kan skabe mere biodiversitet og vild natur på Skiveegnen.